Gezonde voeding
Veneca maakt een gezonde voedingskeuze in de werkomgeving steeds vanzelfsprekender. Voor de medewerkers, leveranciers, opdrachtgevers en gasten van cateraars.
Miljoenen Nederlanders brengen een groot deel van de dag op hun werk door. Veneca zet zich in om de gezonde keuze van eten en drinken op het werk steeds vanzelfsprekender te maken. Daarvoor doen we onderzoek naar manieren om bedrijfsrestaurants gezonder te maken en delen we de inzichten met de praktijk.
Gezonde voeding maakt werknemers fitter, gezonder en productiever. Bedrijfscateraars, die in de dagelijkse praktijk laten zien hoe lekker en gezond prima samengaan, kunnen hierin het verschil maken door een aantrekkelijk aanbod te serveren.
MET SLIMME STRATEGIEËN WERKEN ONZE LEDEN SAMEN OM HET AANBOD VAN ETEN EN DRINKEN OP HET WERK GEZONDER TE MAKEN
Veneca vraagt blijvende aandacht voor het belang van lekker én gezond eten op het werk als onderdeel van preventieve zorg. De Vrije Universiteit voerde in opdracht van Veneca onderzoek uit naar de mogelijkheden om gezond eten en drinken op het werk te stimuleren. Het onderzoek bevat ook een praktische handleiding met veertien strategieën voor werkgevers die een gezonde keuze in het bedrijfsrestaurant aantrekkelijker willen maken. Veneca en haar leden delen deze inzichten om medewerkers en opdrachtgevers te inspireren en stimuleren om lekker én gezond eten en drinken aan te bieden.
Onder de noemer van het Nationaal Preventieakkoord werkt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met publieke en private partners aan het verminderen van zorgkosten door overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik tegen te gaan. Veneca is deelnemer aan de werkgroep die zich bezighoudt met de bestrijding van overgewicht.
Om verder te lezen: de website van het Nationaal Preventieakkoord
De cateringbranche neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus, zoals gezonde voeding op het werk
Onder de noemer van het Nationaal Preventieakkoord werkt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met publieke en private partners aan het verminderen van zorgkosten door overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik tegen te gaan. Veneca is deelnemer aan de werkgroep die zich bezighoudt met de bestrijding van overgewicht. We bespreken hierbij onder andere de mogelijkheid om de krachten te bundelen en de kansen te benutten.
Veneca beschikt over een hygiënecode die van toepassing is op alle leden die contractcateringactiviteiten uitvoeren. De code is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en voldoet geheel aan de eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Door reguliere updates is de code altijd actueel. Met resultaat, want de contractcatering heeft voedselveiligheid stevig verankerd. Veneca-leden staan steevast op de groene lijst van de NVWA, wat betekent dat de toezichthouder volstaat met incidentele monitoring in plaats van reguliere inspecties.
Veneca is bezig met het vernieuwen van de hygiënecode. De exacte verschijningsdatum is nog niet bekend. Mail uw e-mailadres naar secretariaat@veneca.nl als u op de hoogte wilt worden gebracht zodra de nieuwste versie beschikbaar is.
Met de Handleiding Bouw en Inrichting keukens en bedrijfsrestaurants helpt Veneca opdrachtgevers bij de verduurzaming van restaurantlocaties. De handleiding is een uniek hulpmiddel voor opdrachtgevers die een nieuw restaurant of een nieuwe keuken willen ontwikkelen, of een bestaand restaurant willen aanpassen. De handleiding biedt architecten, bouwbedrijven en installateurs alle informatie over relevante wet- en regelgeving.