nieuws

Fipronil in eieren: voedselveiligheid voorop

datum: 03-08-2017

Gorinchem, 3 augustus 2017 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om witte eieren met bepaalde codes niet te eten.

 

Het fipronil-gehalte in deze eieren is dusdanig hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Fipronil is een niet toegelaten middel dat gebruikt is door een pluimvee-servicebedrijf dat stal-ontsmettingen uitvoert bij pluimveehouders. Besmette eieren worden op dit moment teruggehaald uit de schappen van supermarkten en ook de Venecaleden zorgen ervoor dat deze eieren niet voor consumptie worden aangeboden.

 

De leden van Veneca staan in nauw contact met hun leveranciers om er voor te zorgen dat alle benodigde (recall) acties direct worden uitgevoerd. Voedselveiligheid en het voorkomen van risico’s voor de gezondheid van onze gasten staat hoog in ons vaandel.

 

Voor nadere informatie verwijzen wij graag naar de website van de NVWA (www.nvwa.nl)