nieuws

Nominatie Kinderrechten Award voor Jongeren Op Gezond Gewicht

datum: 29-03-2017

Ieder kind heeft recht om op te groeien in een gezonde omgeving

 

Jongeren Op Gezond Gewicht is genomineerd voor de Kinderrechten Award 2017. Dit maakte Adriana van Dooijeweert, president van het College voor de Rechten van de Mens, vanavond bekend tijdens de Kinderconferentie in Middelburg. De andere genomineerden zijn Stichting Kinderen van de Voedselbank en Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding.

 

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, dat is wat wij met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) willen bereiken. Alleen samen maak je het verschil en daarom werken wij landelijk samen met zowel publieke als private partijen en maken al 120 aangesloten gemeenten, lokaal en integraal werk van de JOGG-aanpak. Onze gezamenlijke inzet is een gezonde generatie jongeren.

“Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezonde omgeving. Wij, en ik zelf in het bijzonder ben trots en ook zeer vereerd met de nominatie voor de Kinderrechten Award 2017, aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht. 

 

Gemiddeld één op de acht kinderen in Nederland heeft overgewicht. In achterstandswijken kan dit zelfs oplopen tot één op de drie. Kinderen en jongeren met overgewicht hebben niet alleen grotere kans op ziektes, maar ervaren ook grote gevolgen in hun psychische en sociale ontwikkeling. Dat is een valse start voor een gezond en gelukkig leven. Laat kinderen daarom opgroeien in een gezonde omgeving, dan wordt een gezonde leefstijl ook voor hen de normaalste zaak van de wereld.

 

De uitreiking van de Kinderrechten Award 2017, zal plaatsvinden op 3 oktober tijdens een bijeenkomst van de Raad van Europa in Middelburg. Deze award zal hierna tweejaarlijks worden uitgereikt en is daarmee een terugkerend evenement.